Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Съветът по сигурността към МС с проект за противодействие на тероризма
Съветът по сигурността към Министерския съвет обсъди днес и одобри проекта на закон за противодействие на тероризма.  Очаква се законопроектът да бъде разгледан на утрешното заседание на правителството.

Целта на законопроекта е да създаде ефективен механизъм за взаимодействие между институциите при прилагане на мерките за превенция и отговор на потенциалните терористични заплахи.

Законопроектът определя три нива на заплаха от терористичен акт и четири нива на готовност на компетентните органи за противодействие. Предвижда се Министерският съвет да осъществява общо ръководство на дейността по противодействие на тероризма, да приема стратегия и национален план за противодействие на тероризма. Националният контратерористичен център се разполага в ДАНС и предоставя информация на компетентните органи и структури, необходима за предотвратяване и пресичане на заплахи от тероризъм, в непрекъснат денонощен режим. Регламентира се и участието на Въоръжените сили в противодействието на тероризма и в преодоляването на последиците от терористични актове. Определят се функциите на местните органи и структури в този процес.
05.07.2016
Share
София - Мерки за сигурност
05.07.2016
тегло: 536 KB
размери: 3000X2002 px
автор: Николай Варадинов
Повишени са мерките за сигурност на летището в София след атентатите на летище "Кемал Ататюрк"
София - Мерки за сигурност
05.07.2016
тегло: 553 KB
размери: 2131X3000 px
автор: Николай Варадинов
Повишени са мерките за сигурност на летището в София след атентатите на летище "Кемал Ататюрк"

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz