Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Кардинал Пиетро Паролин освети катедралния храм „Успение Богородично” в столицата
Държавният секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин, който е на официално посещение в България по покана на министър-председателя Бойко Борисов и на Католическата църква в България освети катедралния храм „Успение Богородично”  на Католическата апостолическа екзархия в София. В новият храма ще се съхраняват част от мощите на двама папи – на Папа Йоан XXIII Ронкали, наречен още българският папа и на Папа Йоан Павел II, който посети България през май 2002 година. В храма ще се съхраняват и част от мощите на българските светци-католици епископ Евгений Босилков и свещениците Камен Вичев, Павел Джижов и Йосафат Шишков, убити от комунистическите власти.



Визитата на кардинал Паролин ще продължи днес с посещение на монашеската общност „Сестри на Светата Евхаристия” в София и ще отслужи Света меса в католическата катедрала „Свети Йосиф” в столицата.

Утре министър-председателят Бойко Борисов ще приеме в Министерския съвет държавния секретар на Ватикана. По-късно кардинал Пиетро Паролин ще проведе срещи също с президента Росен Плевнелиев, с патриарх Неофит и Светия синод на Българската православна църква и с главния мюфтия Мустафа Хаджи.


20.03.2016
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz