Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Проект за модернизация на учебната среда с подкрепата на Теленор спечели награда „ИТ проект на 2015 г.“
Проектът за създаване на „Център за лидери“ в 19 СОУ „Елин Пелин“ – София, реализиран с подкрепата на Теленор, спечели наградата „ИТ проект на 2015 г.“ в категория „Образование“.  Конкурсът се провежда за дванадесета година от вестник Computerworld.

В началото на миналата година, Теленор дари 107 000 лева за оборудване на „Центъра за лидери“ с модерни образователни технологии. Центърът обхваща цял етаж от училищната сграда и включва девет кабинета - по предприемачество, английски, немски и норвежки език, информационни технологии, математика и география, както и библиотека. Благодарение на предоставените от Теленор средства, помещенията са оборудвани с интерактивни дъски, мултимедия,

лаптопи и ултракомпактни компютри с ниско потребление на електроенергия. Сред иновативните нововъведения са и мобилните кликър устройства, с които учениците отговарят на въпроси, свързани с преподавания материал, а отговорите им се събират от специален софтуер и се визуализират на екрана на учителя. Дарението е част от дългосрочна програма на Теленор за подпомагане на българското образование и младите хора в страната.

Целта на ежегодната инициатива на вестник Computerworld е да бъдат

отличени най-значимите, мащабни и ефективни ИТ проекти по изграждането и използването на информационни системи и решения в българските компании, предприятия и институции в национален мащаб. Тази година в конкурса се включиха 26 проекта, 17 от които се състезаваха в публичната сфера и 9 – в частния сектор.
26.02.2016
Share
София - Връчване на наградите ИТ проект на 2015 г.
26.02.2016
тегло: 15240 KB
размери: 5616X3744 px
автор: Георги Палейков
Издателят на вестник Computerworld България Владимир Владков връчва наградата на директора на 19 СОУ „Елин Пелин“ Детелина Арнаудова.

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz