Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Министър Москов откри обновени отделения във видинската болница
Министърът на здравеопазването Петър Москов и заместник-министър Ваньо Шарков откриха днес обновените отделения по "Кардиология" и по "Физикална и рехабилитационна медицина" във видинската болница "Св. Петка". Модерните методи за изследване и лечение на сърдечните съдове и инфарктите ще се прилагат в нов сектор на кардиологичното отделение.

Договорено е с лекари от страната да окажат експертна помощ на видинските си колеги.

Във Видинска област броят на пациентите със сърдечно- съдови заболявания е над средния за страната заради по-високата възраст на населението. Нуждаещите се от такова лечение сега се препращат към болницата в Плевен или в софийски клиники. Министър Москов разговаря с началниците на отделенията в болницата и ги запозна с проекта на Националната здравна карта и с хода на реформата в здравеопазването.

На официалното откриване на обновените отделения по кардиология и по физикална и рехабилитационна медицина в МБАЛ "Св. Петка"- Видин присъстваха областния управител на област Видин Момчил Станков,кметът Огнян Ценков и д-р Виолета Дочкова, изпълнителен директор на Видинската многопрофилна болница за активно лечение.
16.02.2016
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz