Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Добруджанските земеделци зареждат комбайни и трактори на бензиностанции
Земеделски производители от община Балчик се присъединиха към националния протест, с който се изразява несъгласие с промените в Наредба 18. Над 40 земеделски машини – малка част от селскостопанската техника в района , предимно комбайни, дойдоха да заредят гориво и предизвикаха задръстване на международен път Е-87 в района на бензиностанция на изхода от Балчик. По този начин зърнопроизводителите показаха какви ще са последствията, ако едрогабаритните трактори, комбайни, камиони и други машини за селскостопанска дейност зареждат наравно с другите автомобили по бензиностанциите в страната.

Според изменението на наредбата от 31 август земеделците ще бъдат задължени да поставят нивомери и фискални устройства в специализираните селскостопански бензиностанции с цел регистриране и отчитане на продажбите. Това е допълнително финансово бреме, от което ще се възползват определени фирми, коментираха зърнопроизводителите.



Около 200 тежки земеделски машини се наредиха днес на бензиностанциите в Силистренско, за да заредят гориво. Само в областния град на една от най-натоварените точки с кръгово движение почти 3 часа тракторите бяха затворили част от пътното платно. Такова ще бъде положението след 1 септември - задръстени бензиностанции и натоварено пътно движение, коментираха организаторите. Акцията на областната структура на Националната асоциация на зърнопроизводителите е протест против наредбата за поставяне на нивомери и оборудване на ведомствените места за зареждане.
24.07.2015
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz