Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Работници от "Топлофикация Сливен" излязоха на едночасов протест
Работници от "Топлофикация Сливен" ЕАД излязоха на едночасов мълчалив протест пред административната сграда на дружеството. Протестът е организиран от КТ "Подкрепа" и КНСБ,  а поводът - поредната законова промяна, с която се създава Фонд "Сигурност на електроенергийната система".

"Фондът е нова държавна структура, в която производителите на електроенергия са задължени да внасят всеки месец налог от 5 процента върху приходите от произведения ток.

Вноските трябва да се внасят до 15-то число на месеца, независимо от това дали НЕК ни се е издължила. Това е дискриминация спрямо нас. Защото само към "Топлофикация Сливен" НЕК има дългове от над 2,5 млн. лева заради просрочени плащания", посочи Минка Димитрова, председател на секцията към КТ "Подкрепа".

"Вместо да се стабилизира топлофикационният сектор на нас ни се вменяват допълнителни финансови задължения. Затова категорично настояваме да бъдем освободени от този нов налог. Още повече, че топлофикациите в страната осигуряват едва 3-4 процента от целия обем на произвеждания ток", допълни Димитрова.

За становището си двата синдиката са информирали премиера, председателя на Народното събрание, Министъра на енергетиката.

Протестът се проведе през регламентираната почивка на работниците. От профсъюзите съобщиха, че ако няма отговор на искането им, протестната

акция продължава.
22.07.2015
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz