Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

„Дунавски вълни” превърна Видин в сцена за изкуство и култура
Четвъртото издание на Фестивал на изкуствата „Дунавски вълни” стартира с постановката „Тото и момичето” като началото на програмата поставиха актьорите от театър „Абсурд”.

По-късно в Художествената галерия „Никола Петров” бе открита изложба под надслов „Видин – вдъхновяващ град”. Изненада за гостите на откриването поднесоха артистите от "Fireter", които превърнаха видинския парк в мистична сцена, показваща красотата на огъня, светлината и сенките.

Фестивалът на изкуствата ще продължи до 26-ти юли, като програмата е изключително разнообразна и е насочена както към децата, така и към възрастните. Характерен е стремежът на организаторите, събитията, различните концерти и изложби да бъдат представени на открито, извън традиционните зали и пространства. Видинската синагога е избрана за декор на моноспектакъла на Светозар Кнезовски „Забравени от небето“, а в уникалния замък Баба Вида ще бъде представен съвместен концерт на Симфониета - Видин и солисти от Национален музикален театър „Стефан Македонски”. На откритата сцена пред Художествената галерия концерти ще предстaвят Градски духов оркестър, Ансамбълът за народни песни и танци „Дунав”, както съставите за автентичен фолклор към читалищата в общината. Фестивала ще бъде закрит със среща и надиграване на клубове за народни танци от цяла България.
18.07.2015
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz