Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Изтощена от глад и студ бременна бежанка намери спасение в бургаската болница
Изтощена от студ и глад сирийска бежанка в напреднала бременност намерила спасение в МБАЛ Бургас. Жената е докарана направо от граничната бразда в неделя вечерта. Тя е била с контракции, с опасност от преждевременно раждане. Четири дни и нощи 24-годишната Бариван Хасан е скитала в гората. Приета е в болницата мокра до кости, само с дрехите на гърба си. Заедно с нея границата с Турция пресякъл съпругът й и трите им малки деца, както и още 15-ина бежанци.

„Имаше опасност от преждевременно раждане, която е овладяна. Жената е недохранена и отпаднала, но сега опасност за нея и бебето няма. Правим всичко, за да се чувства добре. Призовавам „Гранична полиция“ и Агенцията за бежанците - тя да бъде настанена в Бургас, за да е близо до болницата, тъй като рискът за нея остава“, каза началникът на Родилно отделение д-р Антонио Душепеев.

Съдбата на Бариван Хасан трогнала екипа на цялото Родилно отделение. Работещите в него й донесли дрехи, храна, вещи от първа необходимост. „Благодаря на всички в болницата. За пръв път от много месеци се чувствам добре и не се страхувам за живота си“, сподели Бариван.
10.12.2014
Share
Бургас - Сирийска бежанка в МБАЛ Бургас
10.12.2014
тегло: 421 KB
размери: 2176X3000 px
автор: БУЛФОТО
автор: МБАЛ Бургас
Сирийската бежанка Бариван Хасан и началникът на Родилно отделение д-р Антонио Душепеев

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz