Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Специалисти и военна техника влязоха в завода край Горни Лом, 3 октомври ден на национален траур
Експлозията в цеха за боеприпаси край видинското село Горни Лом е взела жертви. По първоначални данни на мястото на взрива са се намирали 15 души - 12 работници и трима души от ръководството. 

Според хора, които се намират на мястото на инцидента, на смяна в завода за боеприпаси в Горни Лом са били 14 работници - четирима от село Чупрене, двама от село Горни Лом, жена от Долни Лом, трима души от Чипровци, младо семейство от Средогрив и хора от Монтана и Белоградчик.

Собственикът на предприятието Валери Митков посочи, че според него в момента на взрива вътре са били трима души от ръководството - неговият син, който е изпълнителен директор на завода, началникът на смяна и технологът на фабриката.

С решение на правителството 3 октомври, петък, е обявен за ден на национален траур за жертвите от инцидентa в предприятието, съобщиха от правителствената пресслужба.

„За съжаление, всички налични към момента данни от специализираните екипи на институциите, които са на мястото на катастрофата, оставят малко надежда оцелели да бъдат намерени. От свое име и от името на служебното правителство министър-председателят проф. Георги Близнашки поднася дълбоки съболезнования и се въздържа от последващи изявления, които с нищо не биха спомогнали за облекчаване на тревогите и болката на близките на изчезналите".

Министър-председателят изразява надежда, че в най-скорошен порядък фактите на трагедията ще бъдат установени от специалистите и призовава компетентните институции да продължат ефективната си работа за максимално бързо установяване на причините за катастрофата, за посочване на виновните и за предприемане на необходимите действия те да бъдат наказани с цялата строгост на закона.
02.10.2014
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz