Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Танцьори, певци и музиканти се вихрят в Старопрестолния град
Ансамбли и фолклорни групи от 10 страни показват своите танци и изпълнения в 17-то издание на Международния фолклорен фестивал - Велико Търново.  Девет чуждестранни ансамбъла от Индия, Румъния, Египет, Грузия, Индонезия, Македония, Мексико, Колумбия и 8 български фолклорни групи ще се представят пред великотърновската публика и гостите на старата столица от 19 до 26 юли.

Фестивалът откри с празничен благослов Великотърновският митрополит Григорий, президентът на международния фестивал Емил Павлов приветства участниците и публиката, като обеща една много богата програма от красиви танци, песни и ритми.  Официалното откриване започна с представяне на всички фолклорни групи, като всяка от тях поднесе кратки изпълнения на сцената на Летния театър във Велико Търново. Събитието уважиха заместник-кметът на Община Велико Търново Ганчо Карабаджаков, народни представители, културни дейци и ръководители на танцови формации.

Международен фолклорен фестивал Велико Търново`2014 се провежда в подкрепа на кандидатурата на града за Европейска столица на културата през 2019 година.
20.07.2014
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz