Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

УНИЦЕФ дари 45 000 играчки за ранно детско развитие
Над 45 000 детски играчки бяха дарени от УНИЦЕФ на всички детски градини в областите Шумен, Сливен и Монтана. Дарението е в подкрепа дългосрочните усилия на УНИЦЕФ за насърчаване на ранното детско развитие в тези региони. 

„Играта е начинът, по който се развива малкото дете. Чрез нея то опознава света - запознава се с речта, буквите и числата, развива своето мислене, физически и социални умения, учи се да бъде търпеливо, да си съдейства с други деца, да контролира емоциите си – умения, които са необходими за успешното справяне в училище, както и за живота в обществото“, сподели Таня Радочай, представител на УНИЦЕФ за България и добави „Всички ние – родители, професионалисти и обществото като цяло носим отговорност да осигурим на децата най-добри условия и възможности за игра – в къщи, пред блока и в детската градина.“.

Редица изследвания сочат, че посещаването на детска градина има изключително важна роля за развитието на детето. То води до по-малко отпадане на децата от училище и съответно до по-голям шанс за по-дълго продължаване на образованието, което от своя страна е предпоставка за успешна реализация на пазара на труда.

„Ранното учене и образованието са единственият начин да се прекъсне кръга на бедността. Затова е изключително важно всички деца да имат възможност да учат от най-ранна възраст, включително и в семейството и да бъдат включени в качествено обучение, защото това е уникален шанс обществото да преодолее неравенствата и осигури социална стабилност в бъдеще“, каза Таня Радочай, представител на УНИЦЕФ за България.

В тези региони, като част от дългосрочната програма на УНИЦЕФ за ранно детско развитие са изградени (в област Шумен), или предстои да бъдат открити (в областите Сливен и Монтана) социални, здравни и образователни услуги, които да подкрепят семействата на малки деца.

Програмата се осъществява в партньорство с местни власти, лечебни заведения и други заинтересовани страни.
03.07.2014
Share
Монтана - Дарение от УНИЦЕФ
03.07.2014
тегло: 444 KB
размери: 798X1200 px
автор: Миро Златев
45 000 играчки са дарени на детските заведение в три области на страната

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz