Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Българското национално радио с благотворителен концерт в Благоевград
Българското национално радио проведе среща със слушателите и приятелите на медията в Благоевград под надслов „Заедно в радост и беда“. Събитието бе в знак на съпричастност към пострадалите от наводненията в цялата страна.

На централния площад „Македония“ бе изградена сцена за благотворителния концерт на Оркестъра за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов и гост-солистите Янка Рупкина, Валерия Момчилова и Володя Стоянов. На проявата присъстваха Радослав Янкулов, генерален директор на БНР, Михаела Божидарова, изпълнителен директор на обществената медия, Хелия Чавдарова, директор на „Музикална къща БНР“, Васил Чобанов, директор на програма „Хоризонт“, Митко Димитров, директор на Радио София, жители и гости на Благоевград.

Началото на благотворителния концерт бе дадено от Елисавета Каменичка, директор на Радио Благоевград и Валери Смиленов, заместник-кмет на община Благоевград. Под диригентската палка на Димитър Христов прозвучаха емблематични пиеси от репертоара на Оркестъра за народна музика на БНР, както и любими народни песни от Пиринския регион и страната.

Българското национално радио организира национална кампания в подкрепа на пострадалите от наводненията. Обществената медия започна набирането на средства във всички градове, където има регионални програми. В сградата на БНР на бул. "Драган Цанков" № 4 в София, както и в градовете Благоевград, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Шумен и Видин са поставени специални кутии за дарения.



БНР подкрепя и кампанията на Българския червен кръст на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори чрез изпращане на благотворителни есемеси на цена 1 лев.


21.06.2014
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz