Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Танцовия спектакъл “Огънят на Анадола” отново покори зрителите в зала 1 на НДК
Турската трупа "Огънят на Анадола" се завръна в България, по покана на “Дегрис Ивентс “ с три представления след големия си успех у нас миналата година. Танцьорите дойдоха със спектакъла си "Еволюция", който представиха снощи пред софийска публика, след участието си във Варна и Велико Търново.

“Огънят на Анадола” представя пред света не просто шоу, а културен празник, комбинирайки различни танцови дисциплини като фолклор, класически балет, модерен балет и др. Това е уникален проект, който се основава върху митологията и историята на Анадола и съдържа 3 000 танцови фигури, както и древна музика от най - различните региони на местността.

Световното турне на трупата започва през 2002 година и покорява зрителите от Нова Зеландия до Америка, от Сърбия до Бахреин, видяно и подобаващо оценено от 35 милиона зрители в 87 страни. Спектакълът остави незабравима следа в големи организации като Евровизия през 2004, Формула 1 в Бахрейн, 15-тите Азиатски Олимпийски игри в Катар, Олимпийските игри в Пекин през 2008, Туристическата изложба на Берлин ITB, Шанхай Експо 2010 Танцьорите са номинирани за "Гинес" като първата танцова трупа, изнесла представление в китайския парламент и първата, която е имала изява в Античния театър в Бодрум 2300 години след последния спектакъл в него.
28.04.2014
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz