Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Ана Мария Гюзелева ще издава стиховете си и в България
Втората стихосбирка на Ана-Мария Гюзелева,„ЦВЕТЯ И БОДЛИ НА ВИА ЕГНАТИЯ” която е в италианските книжарници от миналата година, издадена на езика на Данте, ще види бял свят и на български, заедно с нови стихове, научи репортер на агенция БУЛФОТО.   Български издателства са проявили интерес към книгата, и вече текат преговори за появата и на нашия литературен пазар.

Ето какво казва Ана-Мария Петрова - Гюзелева за стихосбирката:
"Той е почти целият ми живот, този път, който е като мост между моите две Родини. Тази, която ме роди и другата, която ме осинови, България и Италия.
Това е пътят на моите дни, години, житейски преходи и епизоди, които бих се радвала да споделя с вас. Бих искала да предложа на вашето внимание и размисъл моите собствени размисли още от съвсем млада възраст.
Защото всички ние споделяме тази планета Земя и този живот.
Един живот пълен, живот на растеж, на развитие.
Един живот, като моя, пълен с красота, освен с мъка и страдание, сред цветята на София, Солун, Истамбул, Бари, Пескара, Парма, Верона, Витербо, Рим...
Живот с върхове и спадове, живот живян и представян, живот творчески богат. Живот неспокоен.
Както е и моят житейски път:
От Дунав, от Лом и Враца, до Черно море, което съвсем не е черно, от Бургас и Варна, от перлата на Тракия - моят любим Пловдив(Тримонциум), до майчиния дом в сърцето на София; път през величествените скали на Балкана, полъхнат от мекия вятър на Егейско море и стигнал до Адриатика, придружавайки ме сякаш до моята нова земя, като нейна предтеча, стигнала до тук заедно с Еней...
Родена съм на Дунав – в Лом и съм израсла в полите на Балкана – във Враца. После София, после Парма, после Рим... От вечната общност между тази велика река и тази мощна планина - до несломимото единство на изкуствата, любовта към които ме съпътства цял един живот и съзижда съдбата ми - танц,музика,кино,театър,поезия, за да ме отпраща по широкия свят да величая страната си, тази малка,смела и древна България - моята майчина люлка!
Аз – плаха наследница на Орфей и Ботев! Огледало на една душа – крехка и силна, която бих искала да разкрия в тези стихове."
11.01.2012
Share
СОФИЯ - Ана-Мария Петрова - Гюзелева
11.01.2012
тегло: 312 KB
размери: 1299X2000 px
автор: Евгени Димитров
Ана-Мария Гюзелева с дъщеря си Адриана

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2021 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz