Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Заключителна пресконференция организира Фондация “Център за предприемачество и управленско развитие – България“
Заключителна пресконференция на Фондация “Център за предприемачество и управленско развитие – България“, се проведе днес в Национален пресклуб на БТА. 

Проект “Успешната координация – основа за правилна интеграционна политика” се осъществи от Фондация “Център за предприемачество и управленско развитие – България“ и е съфинансиран от Европейския съюз.

Успешната реализация на Проекта подпомага регламентирането на общи правила за работа и единна имиграционната политика в България. В рамките на 5 месеца се проведоха 10 кръгли маси и работни срещи с общо над 200 участници на тема „Успешната координация – основа за правилна интеграционна политика”, които бяха организирани в София, Враца, Велико Търново, Варна, Бургас и Пловдив. Срещите постигнаха целта си, а именно да стимулират активната дискусия между институциите, неправителствените организации, местните власти и гражданското общество за подобряване на работата с имигрантите в България. Представители от различните институции и организации се обединиха около мнението, че Проектът подобрява тяхната работа и е в полза на обществото.

Участниците в него създадоха и работна група, която проучи нуждите от обучение на заинтересованите страни в процеса на интеграция, проведени бяха обучения и дискусии, водени от опитни лектори и експерти, които подкрепиха процесите по разработване на индикатори, методологии, и нови политики и мерки и за подобряване на координацията.

Проектът създаде условия за ефективно сътрудничество и адекватен обмен на информация за осъществяване на реален интеграционен процес на имигранти. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския фонд за интеграция на граждани на трети държави.

В пресконференцията участваха: Николай Ярмов, Изпълнителен директор, Фондация “Център за предприемачество и управленско развитие – България“; Мария Апостолова, ключов експерт на Проекта; Стоян A. Стоянов , управител на Комуникационна агенция PRoWay
17.06.2011
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz