Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

През 2010 БУЛФОТО не спря да се развива, 2011 ще сме още по-напред
През 2010 година агенция БУЛФОТО направи своя 10-годишен юбилей. Не организирахме шумно честване, но пък постигнахме друго -   през годината нито един от хората в агeнцията не загуби работата си и не остана с намалена заплата заради икономическата криза.



За годината снимки на агенцията се появиха на 268 първи страници на централните ежедневници и на хиляди вътрешни. Новинарските интернет-сайтове публикуваха 10395 кадъра на БУЛФОТО. Целокупната "жълта" преса разчита на нас, както и много телевизионни предавания. Тази статистика показва агенцията като незаобиколим фактор в българския медиен живот.



Освен ежедневната си работа, ние не спряхме да се развиваме и с други проекти. Задно с партньорите от ОББ и списание "Осем" направихме две от най-запомнящите се фотоизложби в София - тракийските съкровища на Николай Генов и конкурса "Дивият свят на България", показани на моста зад НДК. Курсовете за фоторепортери, организирани заедно с "Фотосинтезис" и "Мултимедийна работилница", ръководени от Любомир Бенковски, продължиха в Плевен, Русе, Бургас и София. Булфото организира и първия фотоконкурс на "Еконт" за живота на куриерите. За тези проекти разчитахме и на неоценимото партньорство на фотографските общности "Фото форум" и "Фото култ".



Наши фоторепортери се класираха на челни места в два фотоконкурса - неуморимият Тихомир Петков от Хасково грабна първата награда в годишния фотоконкурс на СБЖ, а Йордан Йорданов - Дълес получи наградата "Критичното око на репортера" в конкурса "София с обич за водата".



Чрез Сдружение "Културни проекти" и със спонсорството на ОББ, БУЛФОТО продължи да помага за археологическите открития на Източната могила край Караново, където през 2010 екипът на археолога Веселин Игнатов откри и гробница на знатен тракиец със уникални находки. Освен с намиране на спонсори, ние помогнахме и с популяризирането на обекта - авторитетното американско списание "Археолоджи" отдели специално място на материал от агенцията, посветен на откритията в Караново.



Отново със сдружението, подкрепени от София Ауто, Шевролет, ОББ, ХДИ и Ауто груп 5, захванахме експедиция "Преоткрий България", която за кратко време се превърна в мощен медиен проект. Вестник "Труд" и списание "Осем" публикуваха серия от репортажи за забравени, но важни и аткрактивни исторически места в страната.



Със своите проекти ние отворихме много нови пътища, по които можем да се развиваме през 2011 и да носим както удовлетворение за нас от собствената ни работа, така и ползи за обществото, в което живеем.



БУЛФОТО пожелава на своите партньори от българските медии, от обществените и корпоративни организации, успешна Нова година и много нови идеи за съвместни изяви. На своите сътрудници от цялата страна желаем постигане на нови страхотни кадри, с които да радваме читателя.
01.01.2011
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz