Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Немският писател Илия Троянов представи книгата си "Революция Менте - 1989. България - една повтаряща се история" в Русе
Немският писател от български произход Илия Траянов представи снощи в Русе книгата си "Революция Менте-1989. България - една повтаряща се история".  Тя разглежда проблемите за фиктивните промени у нас и това, че властта и капиталът всъщност са останали в управляващата върхушка от структурите на бившата Държавна сигурност. След представянето на книгата гостите видяха документалния филм на Илия Троянов и Втора държавна немска телевизия (ЦДФ) "Напред, но нека никога да не забравяме", сниман в България през лятото на 2007 година. Филмът показва ужасите в концлагерите у нас.

Илия Траянов емигрира в Германия през 1971 година където получава политическо убежище. Носител е на многобройни литературни награди - Бертелсман, Адалберт фон Шамисо, Марбургската литературна награда. Отличен е и с приза за белетристика на Лайпцигския панаир на книгата и Берлинската награда за литература. Книгите му са превеждани във Великобритания, Испания, Норвегия, Полша, Франция.
18.03.2008
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz