Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Румяна Нейкова стана Спортист на Балканите
Европейската шампионка по гребане в дисциплината скиф от Познан и световна вицешампионка от Мюнхен Румяна Нейкова изненадващо стана Спортист на Балканите за 2007 година. Тя зае първото място с общ сбор от 53 точки. Наградената в началото на седмицата със спортен Икар гребкиня надви конкуренцита в лицето на сензанията в тениса Новак Джокович от Сърбия, който през тази година се изкачи до трето място в световната тенис ранглиста и световната вицешампионка в многобоя по спортна гимнастика и носителка на общо пет медала от големи първенства през тази година румънска гимнастичка Стелиана Нистор.

Румяна Нейкова е 17-ят български спортист, който става №1 на Балканите. Тя е и първият състезател по гребане на върха в анкетата на БТА,сочи статистиката.

В анкетата участваха журналисти от агенциии на 8 балкански държави. От догодина в гласуването ще се включат и националните агенции на Босна и Херцеговина, Хърватска и Словения, обеща шефът на БТА Максим Минчев.

Освен купите призьорите в анкетата получиха и подаръци от GLOBUL. С чисто нов GSM от мобилния оператор си тръгна и един журналист, който позна кога за първи път Стефка Костадинова е оглавила класацията на Спортист на Балканите (1985 година).

Обявяването на победителя от анкетата стана по нетрадиционен начин - организаторите внесоха в залата за пресконференции огромна торта, на която пишеше името на Руми Нейкова.
20.12.2007
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz